e-shop: momentálně uzavřen

e-mail: p.za@seznam.cz


úterý 10. ledna 2017

První běžkařský víkend

A JE TO TU - BĚŽKAŘSKÁ SEZÓNA NÁM ZAČALA!
.......................................
 
S přívalem první větší nadílky sněhu a mrazů, který zajistí, že se to tak hned nerozpustí, jsme se konečně dočkali. Středeční chumelenice zasněžila drahanská pole a konečně je dost sněhu na běžky i u nás na Drahanské vrchovině. Hurááá! :o)
 
Poprvé jsem vyrazila už v pátek. Počasí tedy nic moc, sněhu dost ale silný mráz -12stupňů C, silný vítr. Bez rukavic se nedalo vydržet ani půl minuty a na otevřeném Kořenci silně foukalo. Ale po rozjezdu a zahřátí to bylo v pohodě. Kolem poledne vykouklo i sluníčko. Lidí minimálně.
 
V neděli počasí excelentní, na běžky vyrazil asi kdo mohl. Tentokrát to byl okruh Suchý - Benešov - Suchý po pastvinách, částečně i lesem. Ještěže jsou ty elektrické ohradníky vypnuté, jinak by  byl, při jejich zdolávání, leckterý sportovec nedobrovolně pobídnut k ostřejšímu odpichu od těch drátů. V lese chladněji i -11stupňů C, na sluníčku bylo mnohem tepleji. Téměř bezvětří. Lesem jsou stopy místy dobré, místy horší. Někteří běželi tak intenzivně až nechali ve stopě podrážku boty...
 
Když je člověk natěšený, nic ho doma neudrží :o)


Tak namazat běžky a tváře (jen ne se namazat vnitřně - to raději o svetr více) a jedéém...

 










Úsměv už tuhnul na tváři, foceno jen na mobil, který i tak málem přimrzal k prstům :o)
Tak dobrou a rychlou stopu i Vám přeji
Peťa
 

Žádné komentáře:

Okomentovat