e-shop: momentálně uzavřen

e-mail: p.za@seznam.cz


pondělí 23. května 2016

Rekonstrukce podkroví

Tak a tohle momentálně zabírá, vedle běžné práce samozřejmě, nejvíce času - rekonstrukce podkroví.

 
Ze staré půdy vzniká nový obytný prostor.
 
A jak na to?
 
Nejdříve se muselo vše vyčistit od nastřádaného harampádí, až na pár kousků, které jsem se rozhodla zrenovovat a tyto poklady staré půdy pak opět použít při jejím zařizování. 
Na řadu pak přišla nová střecha, řádné zateplení vatou tak, aby to nebylo na úkor prodyšnosti nových prostor, nová střešní okna, bytelná dřevěná prkna na novou podlahu - krásně voní a nedají se srovnat s žádnou "umělotinou" :o) Dřevo bylo jasná volba hned na začátku. Záměrem je použít maximum přírodních materiálů, aby se člověk v interiéru cítil příjemně, pohodlně a útulně.

 
 

 
Sice nejsem žádný architekt, ale je radost vymýšlet a přebudovávat podle svých představ.

 
Místy bylo třeba razantněji zasáhnout do konstrukce domu, aby výsledek byl podle představ. Např. vyříznout část trámu u podlahy, aby šly zabudovat budoucí posuvné dveře. Jinak celá půda bude dělena minimálně. V otevřeném prostoru pak krásně vynikne staré trámoví, které navodí tu správnou atmosféru.
Staré trámy budou přiznané a ve finále je plánuji ošetřit přírodními oleji a vosky, aby vynikla krása čistého a starého dřeva - kdepak nové trámy, nebo je ještě "zabetonovat" pod nánosy laku :o))
Dřevo naopak musí vyznít ve své přirozené kráse a struktuře. Jedině potom takto zahřeje již od pohledu, natož při doteku.

 
Mějte se krásně a pěkné dny všem
Peťa :o)